Stien Jacobs & Marylise Bridal (NL)

Een jaar geleden ging de 21-jarige Stien aan de slag in de confectiesector. Ze volgde haar passie en koos bewust voor een technische job in de modewereld. We waren erg benieuwd naar haar ervaringen en bedenkingen rond haar eerste werkjaar.  Young Patterns ontmoette Stien bij Marylise, haar vertrouwde werkplek in Herentals.

Even voorstellen

“Ik kom graag werken”, zegt Stien. Ze is een vrolijke, gemotiveerde persoon die houdt van afwisseling en uitdaging. Ze is actief als logistiek medewerker bij Marylise, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van trouwjurken. In dit bedrijf volgde ze twee jaar op rij een stage en komt ze ondertussen dagelijks met veel plezier werken. “De werksfeer is goed. We hebben een aangename werkomgeving en bovendien ben ik helemaal gek van ‘trouwen’ en alles wat daar komt bij kijken.”, laat Stien weten.

Als logistiek medewerkster volgt ze de zendingen op die vanuit het atelier in Portugal in Herentals toekomen. Ze haalt de jurken uit de dozen, hangt deze op kapstokken en controleert per jurk of deze moet gestreken worden. Vervolgens maakt ze nieuwe verzendingen klaar per klant. Ook het beheren van de stock behoort tot haar takenpakket.

Een job met mogelijkheden

Stien houdt van de vrijheid binnen haar job, dat geeft ademruimte en zorgt voor voldoende afwisseling. Als ze haar taken volbracht heeft, staat ze steeds klaar om in te springen waar ze kan. Op deze manier leerde ze al heel wat bij op vlak van knippen en stikken. Dat is voor haar heel belangrijk. Ze is jong, wil kunnen groeien en zoveel mogelijk bijleren tijdens haar carrière.
Bij het uitbrengen van een collectie mag Stien mee naar buitenlandse beurzen in onder meer Milaan, Barcelona en Londen. “Het is erg hard werken tijdens zo’n beurs, maar op een andere manier werken in een onbekende omgeving zorgt voor variatie en dat houdt mijn job spannend.”

“Je job graag doen is een ding. Er moet ook een leuke werkomgeving en goede sfeer zijn om je job graag te kunnen doen."

Van student naar werknemer

Mode is voor Stien een passie, dat is duidelijk te merken aan haar enthousiasme tijdens ons gesprek. Op twaalfjarige leeftijd besliste ze om haar droom na te jagen en een opleiding TSO mode te gaan volgen. Na haar derde jaar, wilde Stien zich meer verdiepen in de praktische kant van de modewereld en besloot ze over te schakelen naar een BSO opleiding, waaraan ze nog een zevende en achtste jaar breide. Dit zorgde ervoor dat ze een goede basiskennis had, waar ze tijdens haar stage op kon verder bouwen.

Een droomscenario …

Drie dagen na het ontvangen van haar diploma, kon Stien aan de slag bij Marylise. “Ik heb erg veel geluk gehad dat ik op zo’n jonge leeftijd in een bedrijf als dit kon starten.”, getuigt ze. Volgens haar geven te weinig werkgevers deze kans aan jongeren en dat is enorm jammer. “Het investeren in jonge werkkrachten kan volgens mij alleen maar een positieve invloed op het bedrijf hebben. Jongeren bekijken situaties anders en kunnen nieuwe ideeën naar voor brengen. Ze zijn de toekomst en daar moet dus in geïnvesteerd worden“