Wat is Young Patterns? (NL)

IVOC biedt ondersteuning aan de opleiding van werknemers in de confectiesector, met focus op inhoud en ontwikkeling van projecten die bedrijven een sterkere toekomst bieden.

Hiervan is ‘Young Patterns’ een recent voorbeeld. IVOC gaat op zoek naar jongeren voor de confectiesector en op welke manier ze opgenomen kunnen worden in een dynamische en verrijkende werkomgeving. Iets wat enorm aan belang wint, vermits tegen 2025 maar liefst 75% van de werknemers in de sector generatie Y zal zijn. Door -26 jarigen aan te werven en te investeren in het opleiden van deze mensen creëer je als bedrijf een nieuwe frisse wind. Hartslag, een jong kunstenaarsbureau, adviseert en begeleidt.

De uitgebreide opleidingskalender die IVOC aanbiedt, zorgt voor heel wat mogelijkheden en zal de jongeren versterken in het uitvoeren van hun job. Bovendien wint ook de werkgever hierbij. De opleiding is kosteloos voor werknemers uit de sector en draagt bij tot de vooruitgang van de werknemer en bijgevolg die van het bedrijf. Daarnaast kunnen de jongeren zelf aangeven welke opleidingen er nog ontbreken. IVOC zal ze met veel plezier aan de kalender toevoegen.

Waarom is het belangrijk?

Er staat een nieuwe generatie enthousiaste afgestudeerden klaar om de arbeidsmarkt te veroveren. Zij hebben een andere visie; ze durven breder kijken en denken. Het is niet langer zo dat jonge werknemers aan de slag gaan in een onderneming waarin ze elke dag dezelfde taken krijgen opgelegd. Ze willen en kunnen veel meer dan dat. Het is dringend tijd om te investeren in generatie Y en zo de vastgeroeste werkmethoden van de tafel te vegen om plaats te maken voor creativiteit en innovatie. Openheid voor de waarden en normen van jongeren is hierbij de kernboodschap.

Heel wat bedrijven binnen de confectiesector zullen zichzelf in vraag stellen wat betreft hun werking en de transparantie naar werknemers toe.